İş Sağlığı ve Güvenlği Nedir? - TeklifSitesi.com - Komisyonsuz Talep ve Teklif Platformu
İş Sağlığı ve Güvenlği Nedir? - TeklifSitesi.com - Komisyonsuz Talep ve Teklif Platformu

İş Sağlığı ve Güvenlği Nedir?

İş yerindeki fiziki çevre şartları, çalışma ortamı gibi sebeplerden ötürü işçilerin karşılaşabilecekleri sağlık sorunları ve mesleki sorunların en aza indirilmesi veya ortadan kaldırılması için analizler ve çalışmalar yapılmasına İş Sağlığı ve Güvenliği denir.

İş sağlığı ve iş güvenliğinin tam olarak sağlanabilmesi için iş ortamında oluşabilecek tehlikelerin, sağlığa zararlı olabilecek şartların risk ve tehlike analizleri yapılarak ortadan kaldırılmaları gerekmektedir. İş güvenliğinin sağlanması için alınan tedbirlerle hem işçi, hem işletme, hem de iş yeri korunmuş olur.

İSG kısaltmasıyla iş hayatında yoğun olarak kullanılan iş sağlığı ve güvenliği tanımını yapacak olursak, ”işyerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalardır" diyebiliriz.
İş sağlığı ve güvenliği - İSG olgusu, Avrupa Birliği içerisinde de, 1980’li yıllardan itibaren ağırlıkla ele alınmaya başlanmıştır. Özellikle, 1989 yılında çıkarılan 89/391/EEC sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Direktifi, iş sağlığı ve güvenliği alanında çerçeve direktif olarak kabul edilmiş ve daha sonra bu çerçeve direktife dayanarak çok sayıda bireysel direktif çıkarılmıştır. Ülkemizde 2012 yılında yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu da Avrupa Birliği uyum süresince hayatımıza girmiştir.

İş sağlığı ve Güvenliğinin temelini; işçileri iş kazalarından ve meslek hastalıklardan korumak için gerekli önlemleri almak, işçileri bu konuda bilgilendirmek gelmektedir. İş sağlığı ve güvenliği, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile de yasal temele dayandırılmıştır. Bu yasada iş sağlığı ve güvenliği hususunda işverenin ve işçilerin yükümlülükleri, ne gibi durumlarda işyerine gerekli cezai yaptırımın uygulanacağı, iş sağlığı ve güvenliğinin işyerinde örgütlü olarak yönetilmesi gibi maddeler yer almaktadır.


isg iş sağlığı iş sağlığı ve güvenliği iş güvenliği iş güvenliği uzmanı isg uzmanı bul iş sağlığı hizmeti osgb ortak sağlık birimi osgb firmaları

Sonuçları Filtre

Şimdi Aramıza Katılın

Sizde yeni müşterilere ulaşmak isteyen uzman ya da firma iseniz, komisyonsuz ticaret ile yeni iş fırsatları, size özel profil sayfası ile tanıtım ve diğer tüm özellikler için kayıt olabilirsiniz.

İş Ortağımız Olun, Birlikte Çalışalımİş Ortağım programına kayıt olarak, siz de aramıza katılın. Birlikte çalışalım, birlikte kazanalım.

Şimdi Aramıza Katılın

İş Ortağımız Olun, Birlikte Çalışalımİş Ortağım programına kayıt olarak, siz de aramıza katılın. Birlikte çalışalım, birlikte kazanalım.

Şimdi Aramıza Katılın